Hamsterhiet oppdrett Oss i hamsterhiet Kull Arkiv Kategorier Kontakt

Gnager på sprinklene

Gnager
Som jeg har lest tidligere, så er ikke jeg den eneste som plages av at hamsterne gnager på sprinklene. Det er en helt forferdelig, langvarig og frustrerende lyd å måtte høre på i lengden, spesielt om natten når man skal sove. Hamsternes tenner vokser hele livet, derfor er de avhengige av at de slipes ned. Det ligger det i deres natur å gnage, derfor plasseres de under kategorien gnagere. Mange blir da redde for at hamsteren skal få i seg maling, som den ikke har godt av. (derfor, og mange andre rare grunner). Uansett, her kommer noen forslag til hva du kan gjøre for å dempe dette, evt få det til å slutte helt.

- Gnagekolbe
Kjøp gnagekolbe til hamsteren din, og heng den høyt slik at den må slite litt for å få tak i den. Dette gjør at hamsteren din er opptatt og konsentrert. Hamstere skal ha utfordringer hver dag, dette stimulerer den! Ikke bare blir den opptatt, men den får også slipt tennene til en viss grad. Men vær obs, for gnagekolber er det samme som hamstergodis - og det skal ikke hamsterne ha for mye av. Dessuten er det ganske mye mat på disse kolbene, og det er ikke bra om hamsteren erstatter denne kolben med den vanlige maten sin.

- Gnagestein/saltstein
Kjøp gnagestein/saltstein til hamsteren din. Disse er veldig ofte laget med smak for å få hamsteren interessert, og for at den skal smake godt. Disse steinene er laget spesielt for å slipe ned tennene. Ulempen er bare det at veldig få hamstere faktisk gidder å bruke den. Ingen av mine hamstere har noen gang giddet, men det er virkelig verdt et forsøk!

- Papp
Plasser papp imellom sprinklene slik at det danner en hel vegg - akkurat der hamsteren pleier å gnage. Da får ikke hamsteren tar i sprinklene, og den vil derfor ikke gnage der. Ulempen er at om hamsteren er for sterk kan den fjerne pappen selv. En annen ulempe er at hamsteren kan fint gå et annet sted i buret, å gnage på nye sprinkler.

- Blås på hamsteren
En annen ting du kan gjøre er å blåse på hamsteren når den gnager. Da vil den skvette litt, og finne det ubehagelig. Dette er en teknikk som tar veldig lang tid og mye tålmodighet - for du må blåse hver gang den begynner å gnage, slik at den til slutt forbinder det å gnage med noe negativt. Denne teknikken fungerte på min gamle hamster Pus, og han gnagde aldri på sprinklene igjen. Og han ble heller ikke redd for meg etterpå. Men husk; ikke blås for hardt eller lenge, du skal jo ikke skade eller skremme vett av hamsteren - bare si ifra til den.

- Teppe
Er den mest effektive løsningen jeg vet om. Jeg bruker denne daglig! Mine hamstere gnager kun på sprinklene om natten, for det er da hamstere er mest aktive. Ved å dekke hele buret med et teppe, for så å etterpå skru av alt lys og lyd vil ikke hamsteren kunne se eller høre hva som skjer utenfor. Da vil den fort miste interessen, og glemmer at den i første omgang ville ut av buret. Men pass på at du ikke dekker så mye at hamsteren ikke får lufttilførsel.

Grener
Et siste tips er å legge inn grener på tvers i hele buret. Da har hamsteren noe å gnage på, og den vil finne det morsomt å klatre på de også. Viktig; hamstere skal bare ha grener fra frukttrær! Og du må huske å vaske de godt i varmt vann før du gir de til hamsteren. (ikke såpe!)

Men for all del, om den gnager på sprinklene så vil den mest sannsynelig ut av buret. Og da burde du først og fremst ta den ut! Om noen har noen flere gode ideer til hvordan man kan få hamsteren til å slutte med denne uvanen så legg det inn som en
kommentar, så føyer jeg det til innlegget - pluss at jeg legger ved navnet på den som kom med ideen, såklart. Slik at jeg ikke tar æren for det selv!


24 kommentarer

Arisia

18.mar.2011 kl.22:39

Jeg merka at Grete slutta med det da hun fikk større bur, og når jeg la et tynt pledd over det

Julie

18.mar.2011 kl.22:41

Masse nyttig : - D

Hamsterhiet

18.mar.2011 kl.23:04

Arisia: Større bur er nok det beste tiltaket!

Hamsterhiet

18.mar.2011 kl.23:04

Julie Bella og Hugo: Så bra! :D

Hege

18.mar.2011 kl.23:07

Har prøvd alt.. Mine vil heller gnage på gitteret xD

♥ Elin

18.mar.2011 kl.23:08

Mye bra tips! :-D

Det jeg også pleier å gjøre er jo å legge inn flere utfordringer i buret, for det har jo seg slik at hamsteren kjeder seg når den gnager på sprinklene?

Også pleier jeg å legge litt mat/godbiter rundt omkring, gjemt litt her og der slik at hamsteren er i aktivitet og har det ''gøy'', og da er den mer opptatt av å finne godbitene, enn å gnage på sprinklene.

Det tredje jeg pleier å gjøre er å sette fast noe hamsteren liker mellom gitteret. Du kan foreksempel legge en nøtt mellom sprinklene sånn at den sitter fast - og da må hamsteren bruke tennene for å få den ut, det kan ta litt tid om den sitter godt fast.

Løpehjul hjelper jo også.. egentlig. :-)

Fint innlegg forresten :D

Tonje Lenore

18.mar.2011 kl.23:21

Fint og lærerikt innlegg, fortsett med sånne :D

Hamsterhiet

18.mar.2011 kl.23:57

Hege: Haha, djevelhamstere!

Hamsterhiet

18.mar.2011 kl.23:58

Elin: Takk :D

Ja, utfordringer av alle slag hjelper jo. Men dette er veldig kortvarig, og det tar sjelden lang tid før hamsteren går lei. Slik er iallefall min erfaring. Men nå har jo jeg noen ekstreme rabiater i hus også!

Hamsterhiet

18.mar.2011 kl.23:59

Tonje Lenore: Takk! I will do :D

Stine, Anubis og Børre :3

19.mar.2011 kl.00:30

Gode tips du kommer med Hannah :) Skal teste ut de!

Hamstersnuten

19.mar.2011 kl.07:43

Brae tips! Før når Snute brukte å gnage på gitteret, gikk vi bort og blåste forsiktig på henne, og nå har hun helt slutta :)

Hamsteren Litchi

19.mar.2011 kl.08:14

Jeg bruker det med å blåse! men veldig forsiktig, det var pappa som begynte med det, da han er oppe senere enn meg.

Men jeg ønsker selv et større bur kankje et marsvin bur? ett med tette gittere.

♥ Elin

19.mar.2011 kl.12:34

å.. du har et godt poeng x)

Hamsterhiet

19.mar.2011 kl.13:48

Stine, Anubis og Børre :3: Så bra du synes det! :)

Hamsterhiet

19.mar.2011 kl.13:48

Hamstersnuten: Takk! :)

Så bra! Da virker det jo :))

Hamsterhiet

19.mar.2011 kl.13:49

Hamsteren Litchi: Okey. Og det fungerer bra for dere? :)

Det kan hjelpe veldig for hamsteren å få større boareal.

Hamsterhiet

19.mar.2011 kl.13:49

Elin: :D

Hamsteren Litchi

19.mar.2011 kl.18:28

sv// det fungerer der og da, men jeg tror hun fortsetter om natta(hun er i gangen om natta)

Hamsterhiet

19.mar.2011 kl.19:22

Hamsteren Litchi: Okey. :)

dazoo

17.nov.2011 kl.17:44

Takk for informasjonen, dette har vært et promblem for meg leeenge!!^^

Hamsterhiet

17.nov.2011 kl.18:55

dazoo: Håper det kom til nytte :)

En jente somlurer

19.nov.2011 kl.19:31

Hei jeg lurer på hvordan du skal lære hamsteren å gåpå hamster do?

Jeg skal få meg hamster men jeg ble så lei av å rengjøre hele buret hver gang så na vil jeg ha do,

Jeg har hat 2 hamstre før.

Hamsterhiet

20.nov.2011 kl.16:18

En jente somlurer: Sett en do i det hjørnet hamsteren tisser. Om den bytter hjørne, så fortsetter du å sette den der hamsteren tisser. Gir den seg ikke setter du en do i hvert hjørne. Hamstere pleier som regel å ville tisse i do, fremfor huset sitt etc.
KOMMENTERE?

Har du ikke noe pent å si, så er det bedre å holde kjeft. Jeg er lite interessert i å finne negative kommentarer på min blogg. Jeg er heller ikke interessert i å få kommentarer som inneholder "<3" og ":-*", med mindre du er familie. Det samme gjelder reklamering. Alle upassende og krenkende kommentarer blir rapportert til webmaster. Har du derimot noe positivt eller interessant å komme med, vil jeg mer enn gjerne lese det!

Skriv en ny kommentar

Hamsterhiet

Hamsterhiet

20, Oslo

Hannah Hegge

Født: 28.04.1991, 20 år
Stjernetegn: Tyr
Bosted: Oslo, Karlsrud
Status: Samboer, kjæreste med Emíl
Yrkesstatus: Student og oppdretter

Hei og velkommen til min blogg! Her deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamster-entusiast og oppdretter. Ta deg gjerne en titt rundt, hvis du har tid og lyst legg gjerne også igjen en liten hilsen. :)

Hamsterhiet oppdrett

Registrert oppdrett NHF: 27.12.2010
Oppdretternavn: Hamsterhiet
Fokus: Langhåret syrisk hamster
Antall Hamstere: 5 hanner og 4 hunner
Hamsterhiet har nå: Ingen kull i hus

Hamsterunger til salgs nå:
Ingen

E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
Nettside: Hamsterhiet.webs.com
YouTube: Hamsterhiet på YouTube


Hamsterne i Hamsterhiet

Anton ppp

Aslak Antonssønn pp

Odin Luricssønn pppppppp

Snorre Lokessønn pppppppppp

Grendel Snorressønn 111copy

Årolilja Hikosdatter p

Isa Luricsdatter ppppp

Mjøsa Kinkaisdatter ppppppp

Nanna Lokesdatter pppp

Kaninene i Hamsterhiet

Lenin l

Symra mååål

Dyrevennlige bloggere

Fotografier

Alle bildene på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Jeg har enerett på bildene, dersom det ikke står noe annet. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet.

Låne?
Ønsker du å låne bildene er dette selvfølgelig greit. Men da skal du beholde vannmerkingen, og henvise til kilden, altså meg. Som er vanlig når en låner og bruker andres verker. Du får heller ikke lov til å redigere bildet, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig og rapportert til webmaster.

hits